maandag 5 november 2012

Werk aan de winkel

In stadsdeel Amsterdam Zuidoost start NLtraining met een bijzonder project: de Werkwinkel. Met dit initiatief wil NLtraining inwoners in Zuidoost die geen werk hebben, voorbereiden op een baan. Iedereen die zich wil ontwikkelen, open staat om te leren en graag aan de slag wil, kan zich aanmelden bij de Werkwinkel.

Hoe gaat het in z'n werk?
Wie nu nog geen baan heeft maar wel graag wil werken, kan zich opgeven voor een intakegesprek bij de Werkwinkel. Tijdens dit gesprek bekijkt NLtraining samen met de aanmelder wat hij of zij nodig heeft om (weer) aan het werk te gaan. Op basis hiervan maakt NLtraining een persoonlijk ontwikkelplan. Na wederzijdse goedkeuring van dit plan volgt een training in taal, rekenen en computervaardigheden van acht weken. Deze training is vooral gericht op werk. Aan het eind van de training wordt de deelnemer gedurende zes maanden geplaatst bij een werkervaringsplaats. Op deze manier wordt de cursist optimaal voorbereid op zijn of haar nieuwe plek op de arbeidsmarkt.

Meld je aan!
De Werkwinkel is vooralsnog alleen in Amsterdam Zuidoost. In Buurthuis Bonte Kraai en Buurthuis Gein worden informatiebijeenkomsten gehouden en er liggen folders en aanmeldformulieren. De informatiebijeenkomsten zijn op:
  • Woensdag 7 november van 16.00 tot 17.30 in Bonte Kraai
  • Donderdag 8 november van 13.30 tot 15.00 uur in Buurthuis Anansi
  • Maandag 12 november van 16.00 uur tot 17.30 in Buurthuis Gein
  • Woensdag  14 november van 16.00 tot 17.30 in Buurthuis Holendrecht
Interesse? Kom ook!

De folder kan ook hier worden gedownload en opgestuurd naar NLtraining, Antwoordnummer 42111, 1020 WB Amsterdam. Aanmelders kunnen hun gegevens ook mailen naar werkwinkel@nltraining.nl.

Bel voor meer informatie over taal en werk naar 020 - 4923724.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten