woensdag 21 november 2012

Plaatsen vrij bij korte taalcursussen

Op de korte taalcursussen Nederlands die de gemeente Amsterdam sinds 2012 aanbiedt, zijn in de stadsdelen Noord en Centrum nog enkele plaatsen vrij. Deze taalcursus is bedoeld voor gemotiveerde mensen in betreffende stadsdelen die het Nederlands verder willen verbeteren. In stadsdeel Noord is de cursus ook gericht op mensen die vrijwilligerswerk (willen) doen. De cursussen worden verzorgd door taalaanbieder NLtraining.

Vrijwilligerswerk
Tijdens deze taalcursus wordt de taalvaardigheid op het gebied van lezen, schrijven, spreken en luisteren bevorderd. Verder oefent de cursist veel in de praktijk en op plekken waar het voor hen belangrijk is om beter Nederlands te praten.

Geen examen
De taalcursus duurt in totaal zes maanden. Twee keer per week krijgen de deelnemers gedurende drie uur les in de Nederlandse taal. Verschillende thema’s komen aan de orde, zoals buurtactiviteiten, cultuur, vrijwilligerswerk, gezondheid, opvoeding, werk, wonen en verzekeringen. Hoewel de deelnemers aan het einde een toets doen en een certificaat krijgen, leidt de cursus niet naar een officieel examen.

Aanmelden
Voor aanmeldingen kunt u terecht bij Roos Kooijman van NLtraining via roos@nltraining.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten