maandag 19 november 2012

Computeren voor inburgeraars in Noord

Deze week start er weer een nieuwe groep cursisten voor de computercursus die NLtraining mag aanbieden aan inburgeraars in Amsterdam Noord. De cursussen zijn een initiatief van stadsdeel Noord en worden gefinancierd door de Rabobank. Inmiddels hebben bijna 50 mensen de cursus met succes afgerond.

Tijdens de cursus leren de deelnemers in zes weken een aantal belangrijke basisvaardigheden op de computer en ontvangen zij het boek 'Wegwijs op het internet'. De docent van NLtraining leert de cursisten hoe je een brief kunt schrijven in Word, e-mailen, internetbankieren of hoe je op internet een zoekmachine kunt gebruiken. De laatste les doen de deelnemers een toets en ontvangen zij een certificaat. Na afloop kunnen de cursisten online vacatures zoeken, sollicitatiebrieven schrijven en mailen. Maar ook skypen met familie.

Stadsdeel Noord biedt de cursus aan nadat een flink aantal geslaagde inburgeraars tijdens de feestelijke bijeenkomst op het stadsdeelkantoor desgevraagd aangaven dat zij graag hun computervaardigheden nog wilden verbeteren. In totaal zullen 100 inburgeraars uit Amsterdam Noord de cursus volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten