vrijdag 2 november 2012

Pilot 'burgerschapstrajecten' succesvol afgerond

In Amsterdam Zuid heeft NLtraining de pilot 'burgerschapstrajecten' samen met stadsdeel Zuid, Dienst Werk en Inkomen en Taalwijzer Zuid met succes afgerond. Eind november 2011 ging deze eerste pilot van start.

Vijftien deelnemers, allen hoogopgeleide snelle leerders met profiel 'Werk', hebben gedurende een half jaar deelgenomen aan het traject Taal en Burgerschap. De lessen werden gegeven door docenten van NLtraining. In juni lieten de cursisten allemaal een niveau taalverhoging zien op drie vaardigheden.

Gelijktijdig draaiden nog twee pilotprojecten. Uiteindelijk hebben in totaal 45 personen aan de pilots deelgenomen. Op basis van de goede resultaten is besloten verder te gaan met deze burgerschapstrajecten.

Cursus voor laag-opgeleide vrouwen in West
Zo is op 15 oktober jl. het eerste burgerschapstraject in Amsterdam West gestart. Het betreft een groep laag-opgeleide vrouwen met profiel 'Participatie'. Twee ochtenden per week krijgen zij les van een docente van NLtraining bij Buurtacademie DoenJa in Amsterdam West. Naast taalverbetering worden de cursisten tijdens dit traject gestimuleerd actief te worden in de buurt.

Taalcursus voor (aankomende) vrijwilligers in Noord
In Noord startte een dag later een burgerschapstraject met alleen mensen die niet werken, maar wel vrijwilligerswerk (willen gaan) doen. Zij krijgen een praktische taalcursus aangeboden waarbij zij veel leuke talige opdrachten krijgen voor op de vrijwilligerswerkplek, of voor tijdens de zoektocht naar vrijwilligerswerk. Zij krijgen onder andere gastlessen van Combiwel over empowerment en van het participatiecentrum Eva en Adam over jezelf presenteren en solliciteren. Ook gaan de cursisten op bezoek bij de Vrijwilligerscentrale en diverse vrijwilligersorganisaties. Ook deze cursus wordt gegeven door een docente van NLtraining.

Praktische aanpak
Op 29 oktober a.s. startte ook een burgerschapstraject in Zuid met 15 hoogopgeleide deelnemers met profiel 'Werk'. De burgerschapstrajecten kenmerken zich door hun praktijkgerichte aanpak en het niet afnemen van een examen. De trajecten duren een half jaar.

Bel voor informatie over burgerschapstrajecten met NLtraining via 020-4923724

Geen opmerkingen:

Een reactie posten