dinsdag 18 december 2012

Vooraankondiging nieuwe Regeling Inburgering gemeenten

Op 21 december 2012 wordt de Regeling inburgering gepubliceerd in de Staatscourant. De wijziging van de Wet inburgering en het Besluit inburgering zijn al op 28 september 2012 in het Staatsblad gepubliceerd. De gewijzigde wet treedt per 1 januari 2013 in werking. In de Regeling inburgering worden verschillende onderdelen van de Wet inburgering nader uitgewerkt. De regeling is vooral van belang voor de uitvoeringsorganisatie DUO die vanaf
1 januari 2013 de informatievoorziening en de handhaving gaat doen voor de nieuwe inburgeringsplichtigen.

Gemeenten blijven een belangrijke rol houden voor de groep inburgeringsplichtigen die voor
1 januari 2013 inburgeringsplichtig wordt of is geworden en dus nog onder de huidige wet valt. Gemeenten blijven daarnaast verantwoordelijk voor de afronding van de in 2013 doorlopende inburgeringsvoorzieningen en taalkennisvoorzieningen. Ook de handhaving van de groep inburgeringsplichtigen die voor 1 januari 2013 inburgeringsplichtig is geworden en die geen aanbod heeft verkregen, blijft een taak van de gemeente.

Gemeenten kunnen vanaf 1 januari 2013  alleen nog aan de asielgerechtigden en geestelijk bedienaren die voor 1 januari 2013 een verblijfsvergunning hebben gekregen een inburgeringsvoorziening of taalkennisvoorziening aanbieden bekostigd uit het Participatiebudget.

Lees hier vast de Regeling inburgering. De bijlagen worden op 21 december ook gepubliceerd in de Staatscourant.

Bron: Rijksoverheid.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten