woensdag 12 december 2012

Gratis adviesgesprek inburgering voor gemeenten

Oriënterend gesprek over wat u nog wél kunt doen binnen
uw gemeente? Mail vrijblijvend naar jitske@nltraining.nl.
De nieuwe inburgeringswet waarbij de inburgeraar zelf verantwoordelijk wordt voor het regelen en financieren van zijn inburgeringstraject heeft consequenties voor gemeenten. Straks heeft een gemeente haar inburgeraars niet meer automatisch in beeld. Men komt pas bij de gemeente terecht als de problemen onbeheersbaar zijn geworden. Met als gevolg extra kosten en grote sociale problemen. En dat terwijl een gemeente de afgelopen jaren juist flink heeft geïnvesteerd in inburgering. Gemeentelijke inburgeringstaken zoals informatieverstrekking, hulp en begeleiding van nieuwkomers behoren tot het verleden.

Taal- en participatietrajecten
Veel gemeenten zijn zich op dit moment aan het oriënteren op hun nieuwe rol richting hun inburgerende inwoners. Sommige gemeenten hebben al concrete ideeen over hoe zij alsnog invulling kunnen geven aan de taal- en participatieontwikkeling van hun inwoners. NLtraining heeft op dit terrein uitgebreide ervaring en helpt gemeenten hierbij.

Oriënterend gesprek
Gemeenten die van gedachten willen wisselen over de mogelijkheden om de inwoners op dit vlak optimaal te blijven bedienen en te voorkomen dat zij zodirect met de problemen opgezadeld zitten, kunnen contact met ons opnemen voor een kosteloos oriënterend gesprek. Interesse? Stuur een mailtje met uw contactgegevens naar jitske@nltraining.nl, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten