woensdag 5 december 2012

Certificaatuitreiking Taal en Arbeid

Cursist Abdi Sayid Malo toont trots zijn verkregen certificaat
Op 4 december kregen dertien deelnemers aan de cursus 'Taal & Arbeid' in Amersfoort hun certificaat uitgereikt. Zij volgden vijf maanden lang een Nederlandse taalcursus en een stagetraject. Met dit initiatief werden zij optimaal voorbereid op een baan.

De Amersfoortse kandidaten kregen twee dagdelen per week professionele taalles om hun taalvaardigheden naar een hoger niveau te brengen. Daarnaast kregen zij een dagdeel per week stagebegeleiding en liepen zij wekelijks acht uur stage. 

Beter met stage
Cursist Abdi Sayid Malo heeft tijdens de cursus veel vooruitgang geboekt en is blij met zijn certificaat. "Ik heb inburgering eerst op een andere school gedaan en ben daarna via de gemeente bij NLtraining gekomen. Dit is beter. Je leert de taal sneller door de stage", zegt hij enthousiast. Hij liep twee dagen per week stage bij zorgcentrum Birkhoven Zorggoed. Daar had hij twee functies: chauffeur en ambulante begeleiding. Het halen/brengen en begeleiden van oude mensen. Malo weet nu wat hij wil worden: chauffeur. Het liefste buschauffeur. Daarom heeft hij de dag na de uitreiking een afspraak met zijn casemanager bij de gemeente om te praten over een opleiding tot buschauffeur. Als dat niet lukt, wil hij graag taxichauffeur worden.

Goede tip
Malo heeft ook een tip voor nieuwe deelnemers. "Sommige cursisten hebben geen zin in een stage. Ik zeg: je moet altijd iedere stage accepteren. Het is goed om drie keer per week naar school te gaan, maar met alleen naar de les gaan leer je het niet. Je moet daarnaast veel dingen doen: huiswerk, veel boeken lezen en dus ook de taal oefenen op een stageplek. Dat werkt. Voordat ik hier op school kwam durfde ik niet zomaar met iemand te praten, nu wel!"

Meer weten? 
De cursus werd aangeboden door Dienst Werk en Inkomen van de gemeente Amersfoort en werd georganiseerd en uitgevoerd door NLtraining. Neem voor meer informatie contact op met projectleider Isabel Rodriguez via Isabel@NLtraining.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten