dinsdag 29 januari 2013

NLtraining ondertekent Alliantie Taal voor het Leven

Weg met taalachterstand in Utrecht
Gisteren heeft directeur Jeroen Prins van NLtraining in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden en wethouder Den Besten de Alliantie Taal voor het Leven mede-ondertekend in Utrecht.

De ondertekenaars verklaren dat zij zich gezamenlijk, en ieder op hun eigen manier, gaan inzetten om laaggeletterde klanten of medewerkers beter te leren lezen en schrijven. NLtraining geeft hier vorm aan door samen met vrijwilligersorganisaties een handboek en training te ontwikkelen voor vrijwillige Taalmaatjes. Het doel hiervan is dat Taalmaatjes straks effectief hun werk kunnen uitvoeren. De taaltrajecten van NLtraining zullen worden gekoppeld aan een informeel traject, waarbij de cursisten naast het officiƫle taalprogramma samen met een Taalmaatje in de praktijk de taal zullen oefenen.

"Mooi al die verschillende initiatieven op het gebied van taal in de stad Utrecht. Die moeten we koesteren. Het ondertekenen van de alliantie geeft een boost aan het tegengaan van laaggeletterdheid in de stad en regio", aldus wethouder Den Besten.

Kijk voor meer informatie ook hier.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten